pray4sweden

FRIMODIGHET.

Kategori: Allmänt

Hej syskon! 
 
Veckans böneämne denna veckan kommer vara om frimodighet till alla kristna runt om i Sverige!
 
Nu efter påsk har, i alla fall jag, fått en mycket djupare relation med Gud. Jag har förstått bättre vad påsken handlar om, och när jag verkligen började fatta vad det verkligen handlade om så blev jag lite fundersam.. Jesus dog för oss, Han tog all synd på sig för att vi skulle kunna få förlåtelse och evigt liv, och vad gör vi? 
Många glömmer bort hur stort det är. Vi tänker "jaha.. det va väl bra." BRA?! HAN RÄDDADE DITT LIV! Vi agerar ofta som om det inte hänt! 
 
"Om vi verkligen hade förstått vad evangeliet betydde så hade vi inte levt idag, vi hade dött av glädje."
Sa någon en gång, och det stämmer verkligen! Varför hoppar vi inte runt och dansar? Varför springer vi inte konstant runt på stan och skriker om hur sjukt underbar Gud är? Varför lever vi inte efter det vi tror på fullt ut?!
 
Jag drar alla över en kant nu i och försig, men jag känner igen mig i detta själv och jag tror många andra gör det. Åker på läger, inser massa grejer och tänker "Åh va pepp jag är på livet nu! Nu ska jag minsann låta Gud använda mig fullt ut! Nu berättar vi för världen vem Jesus verkligen är!" ...sen kommer vardagen. Man kommer in i de dagliga rutinerna igen, och trots elden i ens hjärta som fortfarande brinner så vet man inte vad man ska göra, så den går efter ett tag ner till glöd och sen slocknar den. MEN! Det behöver inte vara så! 
 
Om vi alla skulle lägga lika mycket fokus på Gud som vi gör på konferenser och läger skulle något förändras. Hela vårt liv skulle bestå av ett brinnande hjärta och en annorluna frimodighet! Man skulle göra galna saker för Jesu skull, man skulle be för vänner i skolan eller på jobbet, man skulle leva sitt liv med Gud i spetsen! Lägga alla sina problem i hans hand, både glädjas med Honom och sörja med Honom, trots alla berg och dalar i livet så skulle man konstant tänka på "Men hallå, jag överlever detta! Gud är ju med mig! Han har räddat mig, Han älskar mig, om nu Gud är för mig, vem kan då vara emot mig?
 
Vem längtar inte efter det liksom?
 
Tänk om vi alla kunde hålla uppfattningen om vad Gud verkligen gjort för oss kvar i våra tankar,
Tänk om vi alltid kunde minnas hur mäktig Guds kärlek är, att Han ÄR kärlek,
Att Gud själv kom ner hit till jorden för att hängas på ett kors och dö för våra synder.
 
Tänk om alla kristna i Sverige skulle göra detta.
Påminna sig själva,
DÅ skulle frimodigheten i Jesu namn växa! 
Då skulle Sverige förändras!
Vi skulle våga göra mer saker för Guds rike,
för vi skulle påminna oss själva om 
"Om vår Gud är för oss, VEM kan så stå emot oss?"
 
 
Så, syskon, DET ber vi för denna veckan!
 
Gud välsigne er! 
 
 
Kom ihåg, Gud är med dig. Han är din styrka.
 
Du kommer inte att förlora mot ondskan, för Gud har redan vunnit över den, åt dig! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: