pray4sweden

Kämpa tillsammans.

Kategori: Allmänt

Alla vi kristna tillhör en familj, Guds familj. Vi är en del av något så mycket större! 
Vi är en enhet och vi hör ihop på ett speciellt sätt när vi tagit emot Jesus som vår räddare.
Veckans böneämne har med detta att göra:
Det är församlingarna i Sverige.
 
Det finns olika typer av kyrkor, olika samfund, och dessa tycker jag har fått lite för stor betydelse.
Vi tror ju trots allt på samma Gud, vi är en enhet allihop, så varför ska vi då dela upp oss med så pass konkreta linjer mellan varandra?
 
Ingen har rätt och ingen har fel, vi har alla olika åsikter om tron. Jag säger inte att allt är negativt om samfund och olika typer av församlingar, det lockar ju trots allt fler människor när de känner att människorna runt omkring har samma åsikter inom tron som en själv, man känner sig trygg. MEN jag tycker däremot att vi borde lägga mer fokus på att vi alla har samma tro, vi tror på samma Gud, istället för vilket samfund man tillhör. Vi måste vara den enhet som Gud säger att vi ska vara, för Han säger att vi är en del av Hans FAMILJ. Visst, i en familj har man också olika åsikter, man bor i olika rum, precis som vi i kyrkorna: vi har olika byggnader som vi träffas i (rum) och vi har olika åsikter. Men en familj går ändå ihop på något sätt, även om inte alla har lika åsikter om allt så älskar de varandra och de bor ihop och äter ihop och umgås med varandra ändå.
 
Alla kan inte ha samma åsikter. Se det som att vi är ett stort pussel av människor, om bitarna ska kunna gå ihop och skapa en bra helhet så måste bitarna vara olika, annars blir det inte bra. Men vi måste fortfarande få pusslet att hålla, vi måste hålla ihop och be tillsammans. 
 
Så anledningen till att vi ska fokusera lite på att be för Sveriges församlingar denna veckan är just för att vi alla måste inse att vi är en helhet och att vi måst kämpa tillsammans.
 
Kan berätta ett väldigt kort vittnesbörd som hände i mitt liv för ett tag sen:
Jag bad Gud om att visa vägen, allt i mitt liv kändes ganska mörkt just då nämligen. Jag satt på bussen och visste inte riktigt vad Gud kunde göra då, men så hörde jag en röst i huvudet som sa "kolla ut genom fönstret". Just då körde bussen förbi en bro där någon hade klottrat "kämpa tillsammans". Det blev oerhört starkt för mig, och jag tror verkligen att Han ville att Sveriges församlingar skulle förstå det.
 
Vi måste kämpa tillsammans, be tillsammans och sluta gå emot varandra pga alla olika åsikter inom tron. 
 
En sak har vi ju garanterat gemensamt, och det är tron på Jesus Kristus. Så nu tycker jag vi ska be för alla våra församlingar och kristna i Sverige, att vi ska förstå vilken underbar familj vi är och vad vi kommer utföra om vi börjar kämpa tillsammans.
 
Amen.
 

Sveriges kristna ungdomar

Kategori: Allmänt

Många utav dagens kristna ungdomar vågar inte stå upp för deras tro, rädda för att få motstånd efter deras erkännande som kristna. En del kristna tror att allt i livet kommer att bli enkelt och bra bara för att vi tror, men så är det inte. Medan andra kristna tror att livet kommer förstöras om man erkänner att man är kristen. Visst, Jesus har inte sagt att det kommer vara lätt. Jesus har sagt att vi ska bli hatade för Hans namn skull men Han sa också att den som håller ut till slutet ska bli räddad. Jesus sa alltså att trots motgångarna så kommer det vara värt det.

I syner och visioner, har vi sett hur Sveriges kristna ungdomar börjar stå upp för sin tro vilket senare leder till en vågrörelse. En vågrörelse som slutar med att alla kristna börjar ta tron på allvar och börjar sprida Guds rike på alla olika sätt.
Därför tycker vi att vi ska börja där. Börja med att be för alla kristna ungdomar, att de ska våga stå upp för sin tro och följa Jesus på allvar. Trots att de kanske blir hatade och får motgångar så ska de inte ge upp, just för att de vet, att det kommer vara värt det.

Så låt oss be! Be för Sveriges kristna ungdomar och för deras tro på Jesus Kristus!
Amen!

Pray for revival

Kategori: Allmänt

Idag startade vi en bönesida på facebook, för att vi tycker det är viktigt att be för Sverige. 
Efter mycket visioner, drömmar och samtal med Gud har en eld börjat brinna i våra hjärtan och vill sprida denna eld genom att tillsammans be för vårt land, be för Sverige. Vi vill peppa alla kristna församlingar i Sverige att verkligen ta detta på allvar och ständigt börja be för Sverige. 

Att be för Sverige har alltid varit aktivt, i alla fall för en del, men inte för alla. Efter att Gud talat till oss och sagt åt oss att starta och sprida detta budskap så har vi nu denna helgen träffats för andra gången och satt igång detta på riktigt. Vi tror att Gud kan sprida detta genom sociala medier med hjälp av oss och eftersom de flesta använder just detta, t.ex. facebook och twitter, så börjar vi där. 

I helgen har vi bl.a. snackat mycket med Gud, bett för Sverige och vi har även ikväll kollat på filmen "Facing the Giants", vilket var otroligt peppande, för man anar genom den filmen, trots att det är en film, hur stor Guds nåd är. Saker som händer i filmen kan hända i verkligheten om vi låter Gud använda oss. 

Våra visioner och drömmar för Sverige är att en riktig väckelse ska komma över landet. Gud har lovat att sända en väckelse, Han väntar bara på att vi ska göra någonting. Ett klipp ifrån filmen beskriver vår dröm och våra visioner väldigt bra, och det är den scenen när väckelsen på skolan i filmen kommer, efter att de har bett och bett.
Here it comes! 
 
 
 
 
Vi hoppas klippet får en eld att tändas i era hjärtan, att be just för Sverige. 
För vet ni? Detta KAN hända precis där DU är! 

Så, är ni med och ber? 
Gud välsigne er! 

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.